Vetőmagok- Retek

Sora

 

Óriás vajretek típus. Lombja kicsi. Gumómérete 4-5 cm, színe élénkpiros, gyors fejlődésű, kiváló minőségű. Minden időszakban hajtatható, szabadföldi termesztésre is alkalmas.

Gloriette F1

 

Fuzárium toleráns, korai, nagytestű (4,5-5 cm-es) tavaszra is ajánlott hibrid. Hajtatási és szabadföldi termesztésre egyaránt alkalmas. Gumója és levele egyöntetű és erőteljes növekedésű. Friss piacra, csomózásra és exportra egyaránt javasoljuk.

Ricardo F1

 

A Ricardo, azért mert hibrid, nagyon kiegyenlített és egyszerre érő nagyméretű retekfajta késői hajtatásra és szabadföldi termesztésre. A hagyományos fajtákhoz képest lombja kisebb, azaz a levelek kevésbé hosszúak, de erősen csatlakoznak a gumóhoz. A retek kb. 55 mm nagyra fejlődik, a szokásosnál sokkal élénkebb, mélypiros színű és nem reped. Ellenálló (IR) fuzariumra, illetve lisztharmatra.

Colosseo F1

 

Hosszú (Japán) fehérretek hibrid. Lombja nyitott, hidegtűrő, felmagzásra kevésbé hajlamos. Répája kevesebb oldalgyökeret fejleszt, a répa vége enyhén tompuló, 40-50 cm. Nyári és őszi termesztésre javasolt, júniustól szeptember végéig vethető. Szabadföldön és fóliában egyaránt termeszthető.

Mino Summer Cross F1

 

Hegyes végű, 50-55 napos, 40 cm hosszú, alakja szép hosszúkás. Könnyen termeszthető, egyenletesen és gyorsan vastagodik. Kora tavaszi vetés esetén hideghatásra magszárba mehet, ősszel jó hidegtűrő. Szántóföldön rezisztens feketerothadásra és lágyrothadásra. A nyári és kora őszi termesztés vezető fajtája.